Ohjeita

Huoneistoremontit

Osakkaalla on aina velvollisuus ilmoittaa etukäteen hallitsemansa huoneiston remonteista, jotka voivat aiheuttaa vaurioita yhtiön vastuulla oleviin rakenteisiin.
Korjausilmoitus on tehtävä kirjallisesti ennen remontin alkamista joko hallitukselle tai isännöitsijälle.

Mitkä remontit pitää ilmoittaa?

  • Ilmoita aina esimerkiksi kylpyhuone- tai keittiöremontista, samoin jos vaihdat hanoja tai wc-istuimen.
  • Remontti, jolla voi olla vaikutusta lämmitysjärjestelmään, vedenjakeluun, sähköihin, viemäröintiin, ilmastointiin tai akustiikkaan (seinien puhkaiseminen tai siirtäminen)
  • Lattiaremontti, jos se vaikuttaa esimerkiksi äänieristykseen (muovimatto vaihdetaan parkettiin tai laminaattiin) ja sitä kautta naapurihuoneistoon
  • Jos olet epävarma, kuuluuko remontista ilmoittaa, kysy isännöitsijältä ennen remontin aloittamista.

Ilmoituksessa tulee käydä ilmi, mitä ja miten remontoidaan. Ilmoitus helpottaa mahdollisten myöhempien ongelmien ja korvausvastuiden selvittelyä.

Töitä ei saa aloittaa ennen taloyhtiön antamaa kirjallista lupaa.Yhtiön hallitus käsittelee asian ja pyytää tarvittaessa lisäselvityksiä tai antaa luvan työn aloitukselle. Taloyhtiöllä on oikeus / velvollisuus valvoa remonttia.Remontin valvonnasta aiheutuvat valvonta- ja selvityskustannukset peritään korjaustyötä tekevältä osakkaalta. Remontin tiedot talletetaan isännöitsijätodistukseen uuden asunto-osakeyhtiölain (AOL §) mukaisesti.
Huomioithan, että tehdessäsi äänekästä remonttia, on hyvän tavan mukaista ilmoittaa myös porraskäytävien ilmoitustauluilla koska remonttia suoritetaan ja missä huoneistossa.

Tulosta ja allekirjoita korjausilmoitus.

Lähetä allekirjoitettu ilmoitus liitteineen osoitteeseen:

J & E Management Oy
Ratavartijankatu 2 A, 00520 Helsinki
tai sähköpostilla: asiakaspalvelu(at)jemanagement.fi

Uusi osakas